مجید قیصری نویسنده کشوری:
ادبیات و قرآن دو بال نوشتن هستند

در کارگاه تخصصی ادبیات داستانی که در حاشیهی دهمین کنگرهی ادبی «یوسف» برگزار شد؛ مجید قیصری نویسنده کشوری از ادبیات و قرآن با عنوان دو بال نوشتن یاد کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان؛ کارگاه تخصصی ادبیات داستانی ویژهی اعضای نوجوان مراکز فرهنگی هنری بندرعباس برگزار شد.
این جلسه با حضور مجید قیصری نویسنده و داور جشنوارههای ادبی، فاطمه غلامزاده نخلی کارشناس مسئول فرهنگی هنری ادبی، طاهره مسافری تختی کارشناس ادبی و تعدادی از اعضای نوجوان برگزار شد.
برندهٔ جایزهٔ رمان برتر اوراسیای روسیه در سال ۲۰۱۸ برای کتاب «سه کاهن» در مقدمهی سخنان خود خطاب به اعضای نوجوان گفت: شما به لحاظ دسترسی به فضای مجازی و فراوانی مواد خواندنی در زمان و شرایط مساعدی قرار دارید. اما باید وقت خود را صرف مطالعهی آثار فاخر کنید. همچنین نباید خود را از مطالعه ی کتاب بینیاز بدانید.
وی در ادامهی این کارگاه تخصصی در خصوص منابع ایده و الهام برای نوشتن گفت: واقعیتهای پیرامون شما نظیر اخبار و فیلم، حافظهی شما و خاطرات و اتفاقاتی که برای شما رخ داده و همچنین قوهی تخیل شما ۳ منبع ایده و الهام برای نوشتن هستند. این سه منبع در هنگام نوشتن با هم ترکیب میشوند و با توجه به زاویهی دید و درک شما از وقایع، سبک شما را میسازند.
قیصری از اعضا خواست فرصت سفر را از دست ندهند و خود را در جغرافیا و موقعیتهای مختلفی قرار دهند تا امکان نوشتن آنها بیشتر شود. چرا که در غیر این صورت دایرهی سوژهها محدود میشود و با تمام شدن ذخایر حافظه دچار تکرار خواهند شد.
مجید قیصری بر خوانش آثار کهن ادبیات فارسی تاکید کرد و گفت: شما دو بال دارید. یکی ادبیات و دیگری قرآن. توجه به این دو بال به عنوان پشتوانهای غنی، اثرات خود را در نوشتههای شما نشان خواهد داد.
این نویسنده همچنین خواندن آثار روز و اسطورههای ادبیات جهان را نیز به نوجوانان حاضر توصیه کرد.
در ادامهی این کارگاه تخصصی فاطمه زاهدانی، انیس موحدی و ثنا قنبرینسب به خوانش آثار خود پرداختند.
مجید قیصری آثار قرائت شده در کارگاه را فوقالعاده خواند و به خالقان این آثار تبریک گفت و اظهار امیدواری کرد داستانهای بعدی را پختهتر بنویسند.
او بر توجه به عنصر باورپذیری در داستان اشاره کرد و گفت: در داستان چیزی به نام واقعیت وجود ندارد. بلکه آن چه مینویسید باید برای خواننده باورپذیر باشد.
مجید قیصری در تکمیل سخنان خود به تشریح ۵ عنصر مضمون، شخصیت، پیرنگ، اقلیم و زبان در داستان پرداخت و گفت: انتظار میرود نویسندگان نوجوان در آثار خود به عنصر اقلیم نیز توجه داشته باشند.
قاسمعلی فراست از نویسندگان پیشرو در زمینهی ادبیات جنگ نیز در خصوص عنصر اقلیم گفت: در داستانهای احمد محمود بومیگرایی بسیار پر رنگ است. او علاوه بر معرفی فرهنگ خود به سایرین و غنا بخشیدن به ادبیات جنوب، به داستانهای خود عطر و طعمی خاص میدهد. کارکرد دیگر فرهنگ بومی در ادبیات احمد محمود زبانسازی است. او از طریق آشنایی خواننده با گویش بومی خود، به آن ها میآموزد که هر کسی میتواند از طریق داستان زبان و فرهنگ خود را به دیگران معرفی کند.
قیصری در پایان سخنانش اعضا را به مطالعهی کتاب ترغیب کرد و گفت: درک شما در این سن بیشتر و دغدغهی شما کمتر است، اما در آینده هر چند بر تجربهی شما افزوده خواهد شد اما قدرت ذهن شما کاهش خواهد یافت. او از اعضای حاضر در نشست خواست از شرایط فراهم شده بهره و استفادهی کافی را ببرند.
محمد مهدی رسولی نویسنده، شاعر، نقاش، نویسنده و کارگردان نیز که در این کارگاه حضور داشت داستان شاعرانه و ویژگیهای آن را برای اعضا تشریح نمود.
مجید قیصری در تکمیل گفته های او به بررسی تفاوتهای میان زبان شاعرانه و نگاه شاعرانه پرداخت و گفت: اگر بنا بر نوشتن داستان شاعرانه است باید نگاه شاعرانه داشته باشیم نه زبان شاعرانه.
وی با اشاره به نثر محمود دولت آبادی و بیژن نجدی تفاوت این دو را به صورت کامل توضیح داد.
شایان ذکر است مجید قیصری متولد دی ماه ۱۳۴۵ در تهران است. او جوایز متعددی برای آثار خود دریافت کرده و داوری جشنوارههای ادبی متعددی را بر عهده داشته است.
گفتنی این کارگاه از برنامههای جنبی دهمین دورهی کنگرهی ادبی «یوسف» بود که با همت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان هرمزگان و همکاری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان برگزار گردید.