• // - 09:36
  • تعداد بازدید: 583
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
ابراهیم حسن بیگی نویسنده کودک و نوجوان:

کودکان و نوجوانان سهم بسزایی در ترویج کتابخوانی دارند

با حضور نویسنده صوفی و چراغ جادو؛ برگزاری نشست کتاب خوان اختصاصی آثار ابراهیم حسن بیگی در بستر فضای مجازی و با حضور نویسنده و کتابخوانان نوجوان کانون پرورش فکری و نهاد امور کتابخانه ها برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان، نشست کتاب خوان اختصاصی آثار ابراهیم حسن بیگی با همکاری مشترک  کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان و نهاد امور کتابخانه ها به  صورت مجازی برگزار شد.
در این نشست هادی نکویی به معرفی کتاب «شب ناسور» پرداخت و بیان کرد: «شب ناسور» به سفارش موزه عبرت ایران و با محوریت انقلاب اسلامی نوشته است و نویسنده این کتاب، رمان «سال های بنفش» را با همین محور منتشر کرده است.
سپس راضیه علیزاده عضو کانون گلشهر به معرفی کتاب «امیرحسین و چراغ جادو» پرداخت و گفت: ۱۲ ساله بودم که مطالعه کتاب های ابراهیم حسن بیگی را شروع کردم و از خواندن این کتاب ها و شرکت در جلسات نقدش به وجد آمدم. کتاب «امیرحسین و چراغ جادو» از جنس دغدغه‌های یک نوجوان بود و احساس همذات پنداری بالایی با شخصیت داستان احساس می‌کردم. در این کتاب از اضافه گویی و کش دادن زیاد جلوگیری شده است و به خیلی از مسائلی که نوجانان به آن نیاز دارند در این کتاب اشاره شده است. مثلا احساس نیاز به یک دوست که همیشه در کنارت باشد و به حرفهایت گوش کند.
یلدا پورحسن نیز به معرفی کتاب «صوفی و چراغ جادو» پرداخت و افزود: نکته قوت این کتاب، دادن انگیزه و امید به نوجوانان است و تفاوتی که با چراغ جادوی داستانهای دیگر داشت این بود که به نواجوانان یاد می‌دهد که برای رسیدن به اهداف و آرزوهای زندگی خود باید تلاش کنید. در واقع این کتاب به ما می‌آموزد که همه در دل خودمان یک چراغ جادو داریم که باید با تلاش آن را پیدا کنیم و به اهداف خود برسیم.
وی ادامه داد: آشنا کردن نوجوانان با فرهنگ و زبان مردم ترکمن از نقاط قوت دیگر این کتاب بود که خواننده خود را در بین مردم ترکمن احساس می‌کند.
در ادامه «هستی جعفرپور»  کانون فین به معرفی کتاب غنچه بر قالی پرداخت و بیان کرد: غنچه بر قالی، داستانی است درباره دختری تركمن و ماجرای بافتن قالیچه‌ای كه باتمام احساس و تلاشش آن را می‌بافد .صفورا، دخترك تركمن، احساس می‌كند از زمانی كه گل گلدان خشك شد، پدرش دچار افسردگی شده از این رو، او برای خوشحالی پدر تصمیم می‌گیرد، به‌رغم مخالفت‌های مادر، قالیچه‌ای با نقش غنچه گل سرخ ببافد.تنها مشكل، نبودن یك شاخه گل است تا الگوی بافت او شود . عاقبت، پدر یك شاخه گل برای صفورا می‌آورد و دخترك كار بافتن قالیچه را آغاز می‌كند .سرانجام صفورا باسختی بسیار و طی گذشت شب‌ها و روزها، قالیچه‌ای با نقش گل می‌بافد و آن را به منظور سجاده به پدرش هدیه می‌كند .
متین کرم پور از اعضای فعال کانون گلشهر  کانون پرورش فکری بندرعباس «گیسو و چراغ جادو» را این گونه معرفی کرد : انیمیشن‌ها و فیلمهای زیادی با محتوای چراغ جادو ساخته شده است و در همه این داستان ها، چراغ جادو بدون هیچ تلاشی از سوی فرد، آرزوهایش را برآورده می‌کند؛ اما چراغ جادوی ابراهیم حسن بیگی، با همه اینها متفاوت است و به نوجوانان یاد می‌دهد که برآورده شدن آرزوها برای افسانه‌هاست و نوجوانان باید یاد بگیرند تا با تلاش به آرزوهای خود دست یابند و همین انگیزه‌ای عالی برای خوانندگان این کتاب ایجاد خواهد کرد.
در ادامه محدثه زارعی از کانون جزیره هرمز به معرفی کتاب «شش تن و یک فریاد» پرداخت و اظهار داشت: این کتاب توسط انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است و به ذکر داستان حضرت علی (ع) پرداخته است. وی افزود: این اثر تنها 34 صفحه دارد و پرمشغله‌ترین افراد هم میتوانند با صرف مدت زمانی اندک، این کتاب را مطالعه کنند.
همچنین «الینا ارحمی» به معرفی کتاب «ناقوس‌ها به صدا در می‌آیند» پرداخت و ادامه داد: کتاب «ناقوس ها به صدا درمی آیند» رمانی است درباره امام علی علیه السلام. این رمان از کلیسایی آغاز می شود که مردی تاجیک برای فروش کتابی که پیدا کرده به نزد کشیش کلیسا می رود. این کشیش عاشق کتاب های خطی و قدیمی است. با دیدن این کتاب علاقه مند به ارزش تاریخی کتاب می شود، اما پس از خواندن کتاب به ارزش حقیقی کتاب یعنی همان شخصیت امام علی بن ابیطالب (علیه السلام) پی می برد و با آشنا می گردد.
وی ادامه داد: حوادث این کتاب بسیار معماگونه و جنجالی است و از نقاط قوت آن این است که کنجکاوی انسان را تحریک کی‌کند و او را به فکر وامی‌دارد.
 متینه سادات جلیلی، فردوس جوان جان و ریحانه مراد احمدی به ترتیب به معرفی کتاب های «امیرحسین و چراغ جادو»، «صوفی و چراغ جادو»  پرداختند.
در ادامه «ابراهیم حسن بیگی» ضمن تقدیر از نوجوانان شرکت کننده در این نشست که با دقت تمام، آثار او را مطالعه کرده‌اند بیان کرد: خوشحالم که در استان هرمزگان، نوجوانان پرتلاش و کتابخوانی وجود دارد که با علاقه تمام کتابهای من را می‌خوانند و با هیجان بالا در مورد آنها سخن می گویند.
وی ادامه  داد: احساس میکنم نوجوانان هرمزگانی از داستان های چراغ جادوی من، لذت برده‌اند و به آن علاقه مند شده‌اند. چراغ جادو می‌تواند مجموعه رمانهای خوبی را رقم بزند. سال گذشته کتاب «دو روایت از یک عکس» را منتشر کردم که حکومت پهلوی را مورد بررسی قرار می‌دهد.
نویسنده کتاب صوفی و چراغ جادو اضافه کرد: ایده نوشتن جلد پنجم از این مجموعه را نیز داشتم که با محوریت کودکان کار و چراغ جادو بود که متأسفانه تا کنون، توفیق تألیف این کتاب را نیافته‌ام و امیدوارم در آینده‌ای نه چندان دور، این اتقاق رقم بخورد.
حسن بیگی تصریح کرد: به نوجوانان پیشنهاد میکنم کتابهای «روایتی ساده از ماجراهای پیچیده»، «سورنا» و «محمد» را نیز مطالعه کنند که از زمان چاپشان تا کنون، جوایز متعددی را به خود اختصاص داده‌اند.
وی ادامه داد: کودکان و نوجوانان سهم بسزایی در ترویج کتابخوانی دارند و تلاش کنند فرهنگ اهدای کتاب را درونی کنند و در جشن های مختلف به یکدیگر کتاب اهدا کنند. همچنین بعد از خواندن یک کتاب، آن را در قفسه‌ها محبوس نکنند؛ بلکه به دیگران امانت دهند و کتاب های خوانده شده خود را به دیگران معرفی کنند.
گفتنی است حسن بیگی علاوه بر نوشتن رمان‌هایی مانند اشکانه، ریشه در اعماق، نشانه‌های صبح و معمای مسیح در حوزه جنگ، آثاری در حوزه انقلاب و دین نیز نوشته که از آن جمله می‌توان به رمان محمد و نیز رمان قدیس اشاره کرد. از دیگر رمان‌های او باید به رمان سال‌های بنفش و رمان شب ناسور اشاره کنیم که به موضوع مبارزات مردم در سال‌های قبل از انقلاب می‌پردازد.
حسن بیگی عضو هیئت مؤسس انجمن قلم ایران و عضو هیئت امنا و هیئت مدیره بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان است. برخی بر آثار وی به زبان‌های انگلیسی، عربی، ترکی استانبولی، ترکمنی، ازبکی و اسپانیایی ترجمه شده‌است.
 
کلمات کلیدی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت