• // - 10:01
  • تعداد بازدید: 490
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
از سوی انجمن عکاسان نوجوان هرمزگان؛

آشنایی نوجوانان عکاس هرمزگانی با عکاسی صحنه‌آرایی شده

با حضور معصومه آقایی کارشناس ارشد عکاسی نشست دوازدهم انجمن عکاسان نوجوان با موضوع عکاسی صحنه‌آرایی شده؛ یکی از چالش برانگیزترین سبک‌های عکاسی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان؛ اعضای انجمن عکاسان نوجوان هرمزگان در دوازدهمین نشست تخصصی مجازی این انجمن دور هم جمع شدند تا از عکاسی صحنه آرایی بیشتر بدانند.  
یکی از چالش برانگیزترین سبک‌های عکاسی، عکاسی صحنه‌آرایی شده  -یا همان کارگردانی شده- است که همیشه جنجالی بوده و طرفداران خاص خود را داشته است. عکاسی صحنه آرایی شده ( Staged Photography ) سبکی از عکاسی است که تمام عناصر یک عکس توسط عکاس تعیین می‌شوند؛ نور، اشیاء حاضر در صحنه، رنگ بندی‌ها، قاب و همه‌ی المان های قابل تغییر در عکس به وسیله ی عکاس صحنه‌آرا کنترل می‌شود؛ در حقیقت، عکاس یک کارگردان تمام عیار است.
در این نشست که با حضور معصومه آقایی کارشناس ارشد عکاسی برگزار می‌شد وی در  رابطه با تعریف عکاسی صحنه‌آرایی شده گفت: هنگامی که عکاس سوژه را در جلو دوربین به منظور به دست آوردن نتایجی خاص تغییر یا آرایش می دهد، به نوعی نقش یک کارگردان را ایفا می کند؛ چه موضوع او مدل زنده و چه اشیا بی‌جان باشد.
این کارشناس ارشد عکاسی گفت: رویکرد صحنه‌آرایی با تاکید بر ماهیت داستانی تصویر، بر چالش‌های فراوانی در اوایل تاریخ عکاسی متکی است؛ که هدف همه آنها فراتر رفتن از مفهوم محدود رسانه است.
وی در ادامه افزود: عکاسی صحنه‌آرایی شده فراتر از رسانه‌ای که ثبت کننده منفعل واقعیت عینی است و عکاس صحنه‌آرا با داشتن آزادی عمل به تخیل آنچه برساخته و محصول ذهنش است را ثبت می‌کند  و نمی خواهد امر واقع را مستند کند.
آقایی اظهار داشت: در عکاسی صحنه‌آرایی شده تاکید بر ساختن عکس است نه گرفتن عکس است.
وی در رابطه با شاخه‌های عکاسی صحنه‌آرایی شده افزود: خودنگاره های طراحی شده، تابلوهای روایی با مدل های زنده یا مانکن ها ، ملهم از زندگی اجتماعی، اسطوره، تخیل از یک سو و بازسازی آثار معروف هنری، چیدمان (اینستالیشن) عکس هایی در ابعادبزرگ از اشیا به دقت چیده شده و نمایش‌های مینیاتوری با عروسک ها و اسباب‌بازیها و ... از سوی دیگر شاخه های این هنر پر طرفدار است.
در ادامه دوازدهمین نشست انجمن عکاسان نوجوان هرمزگان از نخستین عکس صحنه آرایی شده ایپولیت بایار در سال ۱۸۴۰ تا عکاسان امروزی ایران و جهان برای اعضا نمایش داده شد.
کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت