• // - 19:57
  • تعداد بازدید: 263
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
یک منتقد ادبی:

داستان باید یک اندیشه قوی داشته باشد

طیبه پور‌بصیری منتقد و مربی ادبی استان خوزستان در نشست مجازی بهمن‌ماه انجمن داستان آفرینش کانون پرورش فکری هرمزگان، از ویژگی‌های یک داستان قوی سخن گفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان طیبه پور‌بصیری منتقد و مربی ادبی استان خوزستان مهمان نشست مجازی بهمن‌ماه انجمن داستان آفرینش استان هرمزگان شد.
به گفته معصومه میری مسئول انجمن داستان هرمزگان، در این نشست آثار مریم صالحی ، انیس موحدی و پرنیان اسماعیلی مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
 پور‌بصیری در بررسی اولین داستان به نام «گمشده در گذشته» گفت: روح بندری در این داستان جاری بود و به قدری فضاسازی عالی بود که به خوبی حس و حال فضای بومی نویسنده به خواننده منتقل می‌شد. 
پور‌بصیری در ادامه نقد این داستان گفت: این نگاه بومی نویسنده، خواننده را در داستان عمیق می‌کند و به داستان عمق می‌بخشد.  
مربی ادبی خوزستان گفت داستان باید یک اندیشه قوی داشته باشد تا در دل و جان مخاطب جای گیرد.
وی درباره‌ی اتفاقات این داستان نیز گفت: موضوع گنج کلیشه‌ای بود و‌ کاش نویسنده از این کلیشه‌ها دوری می‌کرد و یک اتفاق جذابت‌تر به داستان اضافه می‌کرد تا خاص بودن و‌جذابیت داستان بومی حفظ می‌شد.
پور بصیری در خصوص داستان «اینجا، آنجا، همه جا» گفت: نویسنده این داستان با یک‌شروع زیبا مخاطب را با خود تا انتها همراه می‌کرد.
 فضاسازی‌های بکر و استفاده از ابزار کلامی از باران توسط نویسنده قابل تحسین بود. و این نشان دهنده‌ی قدرت  قلم این نویسنده نوجوان بود.  
پور‌بصیری در آخر به این نویسنده نوجوان خاطر نشان کرد: بعضی از جاهای این داستان دچار ابهام بود و علامت سوال برای خواننده بی‌پاسخ مانده بود؛ که لازم بود نویسنده گره‌های داستانی را به خوبی حل کند و ذهن مخاطب را نسبت به موضوعات شفاف کند.  
پور‌بصیری در خصوص داستان «شمشیر جهاد» گفت: آغاز داستان با یک‌جمله‌ی زیبا از ویلیام شکسپیر شروع شده بود و نویسنده در اولین جمله داستان خود به زیبایی ما را وارد یک جهان پر از جنگ کرد. توصیفات زیبا و بکر و اشاره به جزییات این داستان ستودنی بود. این جزئیات در هر سه داستان به خوبی رعایت شده بود و داستان‌ها را خواندنی‌تر می‌کرد. 
نکته‌ی قابل تامل در این داستان نکته‌های گنگی بود که مخاطب را وارد ابهام می‌کرد و لازم بود نویسنده پرداخت بهتری نسبت به داستانش داشته باشد. و برای ورود و خروج شخصیت‌ها انسجام‌بهتری در نظر می‌گرفت و با آگاهی انجام می‌شد. 
طیبه پوربصیری در ارزیابی دیدگاه منتقدین نیز افزود: هر جامعه‌ای برای بهتر شدن نیازمند انتقاد پذیری است و اگر منتقدین خوبی داشته باشیم می‌توانیم کمک کنیم تا یک اثر به پختگی کامل برسد.
وی افزود: منتقدین این نشست با آگاهی به عناصر داستانی دست به نقد آثار زده بودند. این شناخت و آگاهی از زحمات مربیان و توانایی خوب آنها سرچشمه می‌گیرد و تمام این حسن‌ها کمک کننده و تاثیر‌گذار است تا یک اثر به بهترین شکل واکاوی و نقد شود. 
نسرین نوری‌زاده، داستان «گمشده در گذشته»، سوگند عظیمی و مریم ضیایی داستان اینجا آنجا ،همه جا و  فاطمه محسنی ، معصومه نیلاد  داستان «شمشیر جهاد» را مورد نقد و بررسی قرار دادند.
کلمات کلیدی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت